Warmste dag 2010 tot nu toe

Zondag 6 juni was het de warmste dag van dit jaar tot nu toe. In de hele Achterhoek werd het zomers warm en lokaal zelfs bijna tropisch warm! De warmte werd echter opgeruimd door een storing die over het land trok, en daardoor zouden zware regen- en onweersbuien kunnen ontstaan. Deze buien bleven in het oosten van het land echter uit...

Lees verder ►

Er werden hoge temperaturen gemeten in de Achterhoek!

- Doesburg: 28,4 graden. 

- Hupsel (Eibergen): 28,5 graden.

- Meddo (Winterswijk): 28,6 graden.

- Ruurlosebroek (Ruurlo): 28,9 graden.

- Lichtenvoorde: 28,9 graden.

- Borculo: 29,1 graden.

- Zieuwent: 29,3 graden.

- Ruurlo: 29,4 graden.

- Lochem: 29,6 graden.

- Hengelo Gl: 29,8 graden.

- Bredevoort: 29,9 graden.

Net geen tropische temperaturen dus! Maar de zware buien bleven dus uit, de neerslaghoeveelheden bleven beperkt tot 0,3 mm maximaal in de Achterhoek.

Ook in Brabant en Limburg werden hoge temperaturen gemeten, in Volkel werd het 28,7 graden en in Eindhoven zelfs 28,9! In Limburg werd het in Arcen en Ell 28,6 graden. Maastricht bleef met 27 graden wat achter, en dat kwam omdat het daar wel stevig onweerde! Iets ten noorden van Maastricht viel in Buchten 16 mm in korte tijd! Ook werd hagel waargenomen.

In de avond en nacht trokken er nieuwe buien het land binnen die de andere kant van nederland aandeden. In Friesland viel in Gorredijk 18 mm. Verder bleven de neerslagcijfers beperkt tot 15 mm op andere plaatsen, maar van echt noodweer was dus geen sprake.

Jordi | Dinsdag 08 Juni 2010 | 23:54
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • NuJIJ
  • Twitter