Kou lekt de komende dagen ons land binnen

Groningen mogelijk 3 ijsdagen

Aan het eind van deze week breidt het hogedrukgebied boven Rusland zich uit over Scandinavië. De stroming draait wat naar het oosten en daarmee wordt er droge lucht aangevoerd. De zon schijnt van tijd tot tijd en er trekken soms wat wolkenvelden over. Het is overal droog, en bij een matige oosten wind, windkracht 3 zijn de verschillen in ons land groot. De temperatuur loopt vrijdag uiteen van 4 graden in Groningen tot 13 graden in Maastricht. De Achterhoek zit daar netjes tussenin met 8 graden als middag temperatuur.

In het weekend lekt de kou langzaam ons land binnen. Het is droog en de zon schijnt volop! Het prachtige weer gaat wel gepaard met een schrale oosten wind die het voor het gevoel koud maakt. De middag temperatuur ligt zaterdag rond normaal met 5 graden maar zondag is het slechts 3 graden. In Groningen blijft het dan mogelijk de hele dag vriezen. In de nachten ligt het kwik zaterdag rond het vriespunt, maar zondag gaat het een paar graden vriezen.

Lees verder ►

Na het weekend hebben we op maandag een koude dag. Het vriest in de nacht licht tot matig en overdag komt de temperatuur met moeite boven het vriespunt uit. Daarbij is het zonnig maar de noordoosten wind maakt het voor het gevoel flink kouder. In de nacht naar dinsdag kan het nog matig vriezen maar het lijkt erop dat het hogedrukgebied dinsdag overdag naar het zuiden zakt, waardoor de wind omklapt naar de westhoek en er weer zachtere lucht ons land binnen stroomt, waarbij de bewolking ook weer toeneemt. Maar daarvoor kunnen we dus de eerste winterse prik van de aankomende winter verwachten. Als alles mee zit kan de temperatuur in het noordoosten van het land zelfs een paar dagen onder het vriespunt blijven.

Jordi | Donderdag 27 November 2014 | 01:28
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • NuJIJ
  • Twitter